Servicii de creare pagina web, componente si scop

Servicii de creare pagina web, componente si scop

Servicii de creare pagina web, componente si scop

Orice site, magazin online sau alta resursa online consta din anumite elemente, iar una dintre ele este pagina web. Exista site-uri de o pagina (pagina de destinatie), exista resurse online formate din mii de pagini grupate pe categorii, sectiuni si subsectiuni (in functie de tipul si scopul site-ului online). O pagina web este una dintre componentele unui site web, magazin online, portal sau blog de pe www.

Accesul la pagina online se realizeaza prin intermediul unuia dintre browsere, care este folosit pentru a accesa reteaua prin internet si prin intermediul unui dispozitiv mobil. Adica, o pagina web este un loc de pe internet unde se afla text, poze, continut audio sau video (continutul paginii). Ai nevoie de un specialist in creare pagina web, deoarece paginile pot fi prezentate in diferite formate de resurse online.

Creare pagina web – Elemente

Fiecare pagina de internet are propria sa adresa unica (URL), care este formata folosind html, un limbaj de marcare hipertext standardizat pentru vizualizarea paginilor intr-un browser. Pentru a accesa o pagina web, trebuie sa introduci adresa URL a acesteia in linia browserului.

Componentele tipice ale unei pagini web sunt:

  • Antet. Este partea de sus a paginii care este cel mai bine vizualizata. Pe antet specialistul in creare pagina web plaseaza numele companiei, logo-ul, sloganul, precum si informatiile de contact. Numele sectiunilor site-ului sunt, de asemenea, plasate in partea de sus.
  • Introducere. Aceasta este partea principala a paginii in care este publicat continutul textului. Pentru o perceptie convenabilă a datelor vizuale, acestea sunt structurate: se folosesc titluri și subtitluri, paragrafe, liste cu marcatori și numerotări.
  • Bară laterală. Nu toate resursele online sunt create cu o bară laterală, ci această se face atunci când este necesar. În partea laterală, se pot duplica numele categoriilor şi se plasează linkuri către o secțiune cu articole tematice utile, către un blog, către grupuri din rețelele sociale etc.
  • Subsol (subsol, partea inferioară). Bara de jos care completează designul paginii web. În partea de jos, cel mai adesea, sunt indicate datele dezvoltatorului, anul în care a fost creat site-ul etc.

Principalele sarcini ale unei pagini web sunt:

Furnizarea de informații corecte utilizatorilor. Conținutul este creat în scopuri diferite. Aceasta poate fi informarea despre caracteristicile și beneficiile produselor, explicarea modului de plasare a unei comenzi, alegerea formei de plată și livrare, oferte promoționale și multe altele.

Motivația de a efectua o acțiune țintă. Site-urile web și alte resurse online sunt create, în cele mai multe cazuri, pentru a vinde bunuri sau servicii și pentru a obține profit. Pagina conține informații care ajută utilizatorul să afle mai multe despre produs sau să facă o alegere în favoarea unui anumit produs și, de asemenea, motivează o persoană să plaseze o comandă sau să efectueze o altă acțiune vizată (de exemplu, abonament sau furnizarea e-mailului pentru buletine informative etc.).

Servicii de creare pagina web, componente si scopCreșterea gradului de conștientizare a mărcii sau a companiei. Site-ul web al companiei sau profilul de afaceri din rețelele sociale menționează numele companiei, mărcile comerciale și alte date corporative care popularizează aceste nume pe paginile de internet ale site-ului companiei. Și cu cât este mai faimoasă marca sau compania, cu atât este mai mare nivelul de încredere, ceea ce afectează pozitiv alegerea cumpărătorului atunci când compară produse similare concurente.

Cum se creează o pagină web?

Alegerea tipului și locației paginii web depinde de anumite obiective:

O pagină personală pentru publicarea informațiilor private și comunicarea cu alți utilizatori este începută într-una dintre rețelele sociale. Pentru creare pagină web în rețelele sociale, nu sunt necesare cunoștințe și software speciale.

Pagini comerciale pentru vânzarea de bunuri sau servicii. Pentru astfel de sarcini, te poţi înregistra într-unul dintre portalurile sau cataloagele de tranzacționare. Dar această opțiune este potrivită pentru un start-up sau o afacere mică.

Afacere online care vinde bunuri, lucrări sau servicii. Necesită crearea unui site web cu drepturi depline sau a unui magazin online. Dezvoltarea site-ului se face folosind limbajul de markup html, alte programe și constructori speciali. O resursă web are propriul nume de domeniu unic (adresa site-ului), este găzduită pe găzduirea selectată sau pe serverul dedicat (dacă conține multe fișiere grafice, conținut video mare). Un site web sau un magazin online poate fi promovat în motorul de căutare prin cuvinte cheie, folosind banner sau publicitate contextuală. După crearea și încărcarea unui site web pe World Wide Web, administratorul său proprietarul resursei are acces la pagină web pentru a adăuga texte, imagini, materiale audio și video.

Cum se lucrează la crearea unei pagini web?

Pentru funcționarea eficientă a site-ului, trebuie să se monitorizeze corectitudinea și funcționarea neîntreruptă a fiecărei pagini web. Iată câteva exemple ale principalelor probleme tehnice și metode de eliminare a acestora.

Salvarea unei pagini. Pentru a salva un link folosit frecvent, trebuie să-ţi aminteşti adresa acestuia. Pentru a face acest lucru, se selectează salvare din meniu, se selectează tipul fișierului și se salvează locația în caseta de dialog care se deschide. Se poate salva întreaga pagină web (cu afișarea designului, texte și imagini). De asemenea, se poate salva doar text sau fișiere încorporate în pagină. Formatul HTML nu păstrează imaginile și stilul, ci transmite structura și economisește spațiu.

Ce trebuie să faci dacă pagina nu răspunde? Problema poate fi rezolvată verificând corectitudinea adresei URL introduse sau prezența cookie-urilor. Sau se alege un alt server proxy.