Bazele SEO Blogging-ului

Atunci cand vine vorba de blogging, SEO are o influenta imensa asupra felului in care se indexeaza un articol. Pentru o indexare rapida si eficienta, un articol trebuie sa corespunda mai multor criterii, care dicteaza succesul acestuia.

Copywriting: De ce este importanta calitatea continutului?

Crearea unui continut SEO friendly, dar si user friendly in acelas timp, nu este deloc usor. Un continut SEO friendly este dictat de anumite criterii, in timp ce, un continut user friendly trebuie sa respecte criterii diferite. Dar acest lucru nu inseamna ca nu se poate crea o armonie intre cele doua. Un copywriter cu experienta cunoaste conditiile importante pentru o indexare rapida si intr-opozitie favorabila. Dar acesta stie si cum sa transforme continutul intr-unul atragator si prietenos.

  • Continut unic;
  • Continut user friendly;
  • SEO pe fiecare articol in parte;
  • Cuvinte cheie tragetate unice;
  • SEO on page;
  • Titluri atragatoare;
  • Paragrafe si propozitii scurte;
  • Continut cu lizibilitate crescuta, etc.

Unicitatea face Diferenta

Continutul unic este cel mai bine vazut de catre motoarele de cautare. Un continut unic poate aduce la lumina proaspata afacerea ta si brandul tau. In plus, trebuie sa sti ca un contiunt duplicat poate fi vazut in mod negativ de catre motoarele de cautare. Iar acesta poate duce la probleme de indexare, sau chiar si la banarea site-ului.

Temele continutului de pe blogul tau sunt si ele extrem de importante. Trebuie sa abordezi teme care sunt cautate pe internet, dar nu sunt tratate de multe alte bloguri. In alte cuvinte, trebuie sa targetezi cuvinte cheie cu multe cautari si o concurenta scazuta.

Care sunt asteptarile tale in legatura cu site-ul/blogul tau?

La inceperea sau lansarea unui blog, lumea se asteapta la un succes peste noapte. Dar SEO nu functioneaza asa. Indexarea unei pagini web poate dura intre cateva ora si cateva luni. Cheia este cuvantul cheie folosit si calitatea continutului.

Succesul oferit de un continut bine realizat este unul pe termen lung. Desi indexarea va putea durta mai mult, site-ul sau blogul odata indexa, va creste. Cu cat va aparea mai mult continut de calitate pe acesta, cu atat ii va creste si succesul.