Cât costă școala de șoferi categoria B și ce include?

Deosebit de remarcabile sunt prețurile pentru școala de șoferi categoria B, care dau dreptul de a conduce mașini cu o capacitate de transport de până la 3,5 tone (cu remorcă). Cât costă școala de șoferi categoria B și cât de mult studiezi pentru a obține permisul de conducere categoria B, este o întrebare pe care și-o pun multe persoane.

Astăzi multe persoane sunt interesate de prețul pe care trebuie să-l plătească pentru a face școala de șoferi categoria B. Iată cât trebuie să scoți din buzunar, în 2023, dacă dorești să urmezi o şcoală de şoferi. Școlile auto autorizate au prețuri diferite, în funcție de tipul mașinii și cutia de viteze, care poate fi manuală și automată.

În general prețurile nu sunt mai mici de 1.700 lei, dar nici nu depășesc 2.500 lei. Dar in preț sunt incluse costul cursului de legislație rutieră și prețul cursului auto practic. În general, un curs teoretic în care îți vei însuși legislația rutieră nu durează mai mult de 24 de ore. Însă, aceste ore pot fi împărțite în mai multe zile, în funcție de preferințele tale. Numărul de ore practice pentru școala de șoferi categoria B, este de 30. Ca și orele de teorie, și aceste ore practice pot fi împărțite în funcție de disponibilitatea ta, dar și a instructorului și a mașinii.

Cu cât au crescut prețurile pentru școala auto categorie B în 2023?

Evident că prețurile din acest an sunt mai mari decât cele din anii precedenți. Astfel, în 2023 prețurile sunt în medie mari cu circa 300 lei, dar sunt școli de șoferi care și-au mărit prețul chiar și cu 500-600 lei. În ceea ce privește plata, aceasta poate fi făcută atât integral, cât și în rate. Acest lucru este benefic pentru persoanele care se confruntă cu dificultăți și aici sunt incluși studenți, tineri, șomeri, care pot beneficia chiar și de reduceri în baza unei adeverințe.

De ce sa alegi o Scoala De Soferi Brasov? Dacă în cele 30 de ore nu ai deprins abilitățile de condus, poți solicita ore suplimentare de condus, contra cost. În general, o ședință suplimentară de 100 minute, costă în jur de 150 lei. Specialiștii școlii de șoferi au dezvoltat chiar mai multe opțiuni de pregătire și există diferențe chiar și în ceea ce privește caracteristicile tehnice ale mașinii. De exemplu, drepturile acordate proprietarilor de mașini cu o cutie automată nu dau dreptul de a conduce un vehicul cu transmisie manuală, iar orele de pregătire sunt, respectiv, diferite.

Etapele pregătirii într-o școală de șoferi categorie B

Școala de șoferi, al cărui cost este cuprins între 1.700 lei și 2.500 lei în funcție de școală, se desfășoară în două etape: pregătire teoretică, în care vei învăța structura generală a mașinii, elementele de bază ale siguranței și regulile rutiere. În timpul liber vei trece la cursuri practice, în care poți obține abilități practice de conducere. Vorbind despre cât costă școala de șoferi, acest lucru depinde de școala de șoferi, așa cum s-a menționat deja. Vei beneficia de un curs de pregătire teoretică și un număr de bază de ore de conducere, iar dacă acest lucru nu este suficient, poți prelungi timpul de conducere plătind suplimentar. Acest lucru se aplică în general, pentru mașinile cu transmisie manuală.

Cum să devii cursant la școala de șoferi categoria B?

După ce am vorbit despre cât costă școala de șoferi categoria B, trebuie să știi și ce documente sunt necesar pentru aceasta. Pentru început, trebuie să depui un pachet de documente la școala de șoferi și acesta include cartea de identitate în copie și original, cazier judiciar eliberat de Poliție, fișa medicală și un test psihologic.

În ceea ce privește susținerea examenului auto categoria B, ai nevoie de fișa de școlarizare pe care o obții de la școala de șoferi la care ai făcut cursurile, cerere de prezentare la examen, cazier judiciar, chitanță care să ateste plata pentru taxa permisului de conducere, copie după cartea de identitate, viza medicală.

După promovarea examenului de conducere auto, vei putea deveni șofer începător.